Leiderschap en het lagerhuisdebat

by on

Doelgroep: alle bestuurders en medewerkers van filantropie-organisaties

Omschrijving: Deze workshop geeft inzicht aan de deelnemers van problemen rond LGBT-rechten (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgende, vergroot het bewustzijn van noodzaak voor rechten voor mensen met een andere seksuele oriëntatie en ideeën over funding van groepen die zich inzetten voor LGBT-rechten.

Opzet workshop: Hoe sta je zelf in de discussie over LGBT-rechten? Waar gaat het over? Wat is de feitelijke situatie en wetgeving? en wat kun je als fonds doen?

Gasten Boris Dittrich en Nicky McIntyre. Dittrich vertelt over zijn werk voor Human Rights Watch en McIntyre (directeur Mama Cash) vertelt over de groepen die Mama Cash steunt en over de samenwerking met HIVOS op dit punt.

Een workshop die u uit uw comfortzone haalt en stemt tot nadenken!

 

Doelgroep: alle bestuurders en medewerkers van filantropie-organisaties

Omschrijving: In deze interactieve workshop draait het om het agenderen van diversiteit binnen je eigen organisatie. Uit de eerste gender-diversiteit nulmeting bij fondsenwervende non-profitorganisaties, uitgevoerd door Vera Peerdeman en Corine Aartman, blijkt dat slechts een enkel goed doel beschikt over een diversiteitstrategie. Stichting Talent naar de Top, onder voorzitterschap van Sybilla Dekker, zet zich in voor meer vrouwen in de top van organisaties. We behandelen casestudies van de bij deze stichting aangesloten organisaties, die from scratch zijn begonnen met een eigen diversiteitsbeleid: hoe pakten zij dit aan, waar liepen ze tegenaan? In deze sessie leer je of het opstellen van een diversiteitsbeleid van toegevoegde waarde is voor je eigen non-profit organisatie. What’s in it for you?

 

Doelgroep: bestuurders en medewerkers van filantropie-organisaties

Omschrijving: “The Civil Den” is een nieuw format dat tijdens Civil Society Congres 2009 met groot succes werd geďntroduceerd: twee NGO’s presenteren kort een nieuw, bijzonder of anderszins steunwaardig project; de deelnemers fungeren als kritische jury en potentiële “investeerders”; onder leiding van de moderator stelt u kritische vragen over het project en samen proberen we te komen tot een gemeenschappelijk of verdeeld standpunt. De verzamelde expertise moet leiden tot een “peer advice”, waarmee de presenterende NGO haar voordeel kan doen. Bijvoorbeeld t.a.v. financiering, uitrol, marketing etc. Klinkt dit format u te simpel om leuk te zijn? Dan vergist u zich: Civil Den-sessie behoren tot de best gewaardeerde van elk congres!

De NGO’s die hun case presenteren zijn:

Big Brothers Big Sisters (Sandra Korthals-Stemerding)
BBBSR koppelt vrijwilligers aan kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar. Het betreft kinderen en jongeren die om uiteenlopende redenen extra aandacht en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen ondernemen ze leuke dingen, zoals winkelen, sporten, koken, naar de bioscoop gaan, maar ook samen huiswerk maken of praten. Het uitgangspunt is dat de vrijwilliger een “maatje” is op wie het kind of de jongere kan bouwen. Iemand die aandacht heeft voor de dingen waar sommige kinderen en jongeren tegenaan lopen.

Project YES (Lloyd Piqué)
Project Yes Foundation is een stichting die zich met name richt op jongeren met gedrags- en leerproblemen. Zij bieden specifieke zorg op maat in de thuissituatie, op school, stage, in het bedrijfs- of verenigingsleven. De kracht ligt in het YES 1-2-3-concept, een door de stichting ontwikkelde methodiek waarbij sport als extra middel wordt ingezet. Hiermee kunnen zij een aantoonbare bijdrage leveren om (preventief) uitval uit de maatschappij te beperken. YES werkt vanuit oplossingen en leggen dan ook specifiek de nadruk op het ontwikkelen van talenten en vaardigheden.

Written by: