Logistiek werk

by on

Als magazijnmedewerker zorg jij ervoor dat de loods er netjes uit ziet, jij zorgt er tevens voor dat de producten en documenten op je juiste plaats opgeslagen worden en hierdoor gemakkelijk gevonden kunnen worden door andere collega’s zoals, logistiek medewerkers of heftruckchauffeurs. Als de producten op de juiste plaats zijn opgeslagen zorgt dit ervoor dat ze zonder problemen met de juiste vrachtwagen mee kunnen naar de volgende bestemming.

Werken in een magazijn zorgt voor een leuke, diverse baan en is weggelegd voor de harde werkers. Het komt namelijk geregeld voor dat je producten met de hand moet lossen uit de vrachtwagens en moet stapelen op pallets zodat ze op de juiste locatie in de loods kunnen worden opgeslagen.

Voor het werken in een magazijn wordt vaak om een diploma gevraagd met een logistieke achtergrond. Dit is veelal op MBO niveau. Ook zonder diploma is het mogelijk, bij sommige werkgevers, aan de slag te gaan wel is het dan vaak wenselijk om enkele jaren ervaring te hebben en/ of in het bezit te zijn van een heftruckcertificaat.

Een heftruckcertificaat is gemakkelijk via een cursus te halen, wel worden hier behoorlijke kosten voor gerekend. Het is daarom wellicht handig om te vragen aan de werkgever of het mogelijk is je heftruckcertificaat te behalen binnen het bedrijf. Zo kan jij alvast ervaring op doen en zal het ook minder geld kosten.

Werken in de logistiek kan betekenen dat je werkt in een ploegendienst. Dit houdt in dat je ochtend, middag, avond en nachtdiensten hebt. Bij het werken in ploegendiensten moet je er rekening mee houden dat je aan de ene kant niet iedere avond thuis bent maar daardoor wel met meer geld thuis komt. Het is namelijk zo, dat wanneer je werkt in ploegendienst, je een toeslag ontvangt.

Written by: