Nederlandse studenten in het buitenland

by on

Het leven van een student die stage loopt in het buitenland. Dit is natuurlijk super spannend voor de studenten die uit hun eigen omgeving vertrekken. Sommige studenten moeten verplicht naar het buitenland voor hun opleiding. Zij kunnen bijvoorbeeld hun minor in het buitenland doen. Deze minor doen ze dan op een buitenlandse partner universiteit. Ook kunnen zij kiezen voor een stage in het buitenland. Doordat hun engels vaak goed is kunnen zij over de hele wereld terecht. Natuurlijk zijn er een wat meer populairdere landen om stage te lopen. Hier loop je ook zeker de kans om veel andere Nederlandse studenten tegen te komen.

Een aantal populaire bestemmingen voor Nederlandse studenten in Europa zijn Italiƫ, Spanje en Frankrijk. Dit zijn landen waar velen al op vakantie zijn geweest. Daarom voelt dit wat vertrouwelijker aan. Echter zijn er ook redelijk wat studenten die voor wat meer avontuur kiezen. Zij vertrekken voor een semester naar een land buiten Europa. Bijvoorbeeld Australiƫ, de Verenigde Staten, China of Mexico.

Velen zullen de drang om naar het buitenland te vertrekken niet kennen. Zij vinden alles in Nederland genoeg en vinden het niet nodig om hun thuis te verlaten. Echter is er ook een redelijk grote groep die wel graag zijn thuisbasis wil verlaten voor een bepaalde tijd. Er valt zoveel meer te ontdekken in de wereld. Dingen die je niet ziek wanneer je alleen maar op vakantie gaat naar een bepaald land.

Het is grappig hoe snel een andere plek op de wereld zo snel als thuis kan voelen. Ook al ga je alleen ergens naar toe. Mensen zullen altijd snel naar elkaar toe trekken. Dit is ook de reden dat veel mensen aan het einde van hun tijd in het buitenland niet meer naar huis willen.

Interesse in cultuurwetenschappen? Klik dan hier.

Written by: