Paralelronde

by on

Parallelronde 1: 11.00 – 11.45 uur

1A: Diversiteit & seksualiteit

Tijdstip: 11.00-11.45 uur

Sessieleiders: Marjan Sax en Wim Monasso

Gasten: Boris Dittrich en Nicky McIntryre

In: Sporthal

Doelgroep: alle bestuurders en medewerkers van filantropie-organisaties

Omschrijving: Deze workshop geeft inzicht aan de deelnemers van problemen rond LGBT-rechten (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgende, vergroot het bewustzijn van noodzaak voor rechten voor mensen met een andere seksuele oriëntatie en ideeën over funding van groepen die zich inzetten voor LGBT-rechten.

Opzet workshop: Hoe sta je zelf in de discussie over LGBT-rechten? Waar gaat het over? Wat is de feitelijke situatie en wetgeving? en wat kun je als fonds doen?

Gasten Boris Dittrich en Nicky McIntyre. Dittrich vertelt over zijn werk voor Human Rights Watch en McIntyre (directeur Mama Cash) vertelt over de groepen die Mama Cash steunt en over de samenwerking met HIVOS op dit punt.

Een workshop die u uit uw comfortzone haalt en stemt tot nadenken!


Doelgroep: specifiek voor bestuurders/toezichthouders van civil society-organisaties zoals goede doelen en vermogensfondsen

Omschrijving: Deze sessie draait om “board dynamics” aan de hand van de nieuwe film “The Next Chair”: hoe gaan mensen binnen de board met elkaar om? Deze gloednieuwe PwC-productie belicht dilemma’s waartegen elke raad van commissarissen vroeg of laat aanloopt.Hoe krijgt de Raad van Commissarissen voldoende informatie om goed toezicht te kunnen houden? Hoe vullen de commissarissen hun rol in als werkgever van de Raad van Bestuur? En hoe evalueren zij hun eigen functioneren? “Een robuuste zelfevaluatie, zoals die wordt voorgeschreven in de Nederlandse code voor goed ondernemingsbestuur, moet objectief verlopen. De ‘opbrengst’ is het grootst als commissarissen of toezichthouders bereid zijn beleefd, maar oprecht een oordeel over elkaar uit te spreken.” Aldus PwC-partner Ruud Kok, leider van de corporate governancepraktijk van PwC, die deze prikkelende sessie zal begeleiden.In: Snoezelruimte

Doelgroep: alle bestuurders en medewerkers van filantropie-organisaties

Omschrijving: In deze interactieve workshop draait het om het ontdekken en faciliteren van de vrouwelijke talenten in je eigen organisatie. Vera Peerdeman en Corine Aartman geven inzicht in de highlights van de allereerste gender-diversiteit nulmeting bij fondsenwervende non-profit organisaties. Wat blijkt: aan vrouwelijke werknemers bij goede doelenorganisaties geen gebrek. Maar zij schitteren in afwezigheid in de topfuncties. Met gastspreker Mirjam ten Cate (direct Proxx Company), specialist in diversiteitsmanagement en het ontwikkelen van vrouwelijke talenten, gaan we dieper in op de doorstroming van vrouwelijk talent naar de bestuurlijke top. Hoe ontdek je de vrouwelijke potentials in je eigen organisatie en versterk je je top van binnenuit?

Written by: